svenskrappare.blogg.se

Svenska rappare i Sverige. Det finns många svenska rappare men bara ett få antal som får uppmärksamhet för sina verk. Vi skriver om relevanta artister som är aktuella just nu i Sverige.

Website Traffic

Ny kontroversiell musikvideo om Polisens synlighet och representation i det svenska samhället

Publicerad 2014-07-24 11:09:00 i Allmänt,

Den nya musikvideon av P.E (Umeå) riktar sig mot polisen på ett aningen positivt sätt. Musikvideon som har titeln "Polisen har span" uttrycker ett utanförskap från polisens sida och menar att Polisen spelar en av de viktigaste rollerna i samhället precis som sjuksköterskor och läkare. Det är sådana befattningar som får samhället att rulla på så fint.
 
Det finns många som hellre säger "Fuck aina", men dessa personer har ej tänkt igenom situationen som skulle uppstå om plötsligt polisen skulle sluta existera. Fritt våld, fritt fram att bryta mot den svenska lagstiftningen. Det skulle sluta i kaos och vem vill det?! Det skapar anarki med andra ord. Därför är musik som den här väldigt viktigt och det hjälper folk att se på den positiva sidan av polisens arbete före den sämre delen.
 
Det finns ju såklart poliser som uttnyttjar sin makt och använder den på fel sätt. Det finns poliser som är rasister, men rasister finns ju förvisso på många olika arbetsplatser och lite överallt, här och där och rasism är ett annat problem som är mycket viktigare att lösa i ett samhälle än att skylla allt på polisen.
 
Titta på videon, reflektera och sprid budskapet vidare.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela