svenskrappare.blogg.se

Svenska rappare i Sverige. Det finns många svenska rappare men bara ett få antal som får uppmärksamhet för sina verk. Vi skriver om relevanta artister som är aktuella just nu i Sverige.

Website Traffic

5 stycken tips för bättre hiphop musik och extremt bra produktion

Publicerad 2014-08-10 12:23:00 i Allmänt,

Ta fram en melodi

Först & främst sätter du dej ned vid ditt musikprogram och kommer på 1 melodi som du ska utgå ifrån. Tänk ej för mycket, spela upp denna första melodin vars slår ditt huvud. Det kan man bäst utföra av midi-keyboard eller nått liknande midi-instrument. Jag nyttjar mig utav M-audio keystation 61es & det funkar perfekt.

Ta fram ett trumkomp

Det övriga steget ni ska utföra är 1 trumkomp. Det kan man ta fram med hjälp av 1 vanlig midi-kontroller eller 1 midi-trumplatta som jag nyttjar (Akai MPD18). Skapa 1 komp som låter utmärkt med melodin.

Medför plats till rösten

Då du designar bakgrundsmusiken kan det vara viktigt till att tänka via att rösten ska ta del av plats direkt i den slutgiltiga mixen. Sound som har tendens till att rubba de huvudfrekvenser som rösten ligger via bör sänkas tack vare 1 EQ. Direkt i FL studio finns 1 EQ inbakad som heter "Fruity Parametric EQ 2" vilka fungerar bra, men utifall ni har en annorlunda höjdpunkt EQ så nyttja eran favorit. I för tools fungerar 7 bands EQ: n perfekt för till att utföra detta arbete oxå.

Använd reverb via allting i låten

När man kombinerar en hiphop låt skall reverb användas på i princip allting. Det ska så klart ej låta onaturligt (Om ni inte har 1 särskilt syfte med speciellt 1 onaturligt reverb). Förse 1 passande nivå reverb för alla instrument inklusive rösten. Detta får mixen till att verka mer levande & inte helt platt.

Blanda låten på modernt vis

Håll koll på nutida mix tekniker för till att göra din mix modern som möjligt. Det handlar om även om eran mix ska låta old-school. Just nu används till exempel hi-hat soundet på ett låg nivå i en mix via grund utav det faktum att det bl.a e mer behagligt då låten spelas på största mängd i en nattklubb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela