svenskrappare.blogg.se

Svenska rappare i Sverige. Det finns många svenska rappare men bara ett få antal som får uppmärksamhet för sina verk. Vi skriver om relevanta artister som är aktuella just nu i Sverige.

Website Traffic

Kommunen stoppar Kartellens spelning i Linköping

Publicerad 2014-08-08 15:28:00 i Allmänt,

LINKÖPING.
Efter festivalen Peace & Love och kyrkan direkt i Kungälv: Nu stoppar Linköpings kommun en spelning genom den kontroversiella rapgruppen Kartellen.
-Det är den oändliga historien, säger rapparen Sebbe Staxx till TT.

Ytterligare en spelning med rapgruppen Kartellen stoppas. Det är festivalen Keep It Loud direkt i Linköping som hade bokat Kartellen för en konsert denna 16 augusti. De finner nu Linköping kommun, festivalens huvudsakliga finansiär, till att reagera.
-Det är 1 festival som riktar sig direkt till ungdomar. Kommunen anser ej att det e lämpligt till att finansiera artister som glorifierar och förespråkar våld genom skattepengar, påstår kommunstyrelsens ledare Paul Lindvall (M).
Såväl Lindvall vars kultur- & fritidsnämndens ledare Lars Vikinge (C) avser att dom 70 000 kronor vars kommunen finansierar festivalen genom inte finner användas för våldspropaganda. Därmed stoppas nu denna del av budgeten vars utgör Kartellens arvode.
"Emot våld"
Sebbe Staxx, i rapgruppen Kartellen, säger att politikerna är taskigt informerade.
-Det ageras som att Peace & Love-debatten inte har hänt. Ja e emot våld direkt i i princip alla former, och skådat så mycket utav de att jag vet det faktum att det inte är lösningen, påstår Sebbe Staxx till TT.
Sebbe Staxx säger det faktum att det anordnats föreläsningar på båda Storsjöyran och Peace & Love i samband med Kartellens spelningar, och tar där tydligt avstånd från all slags politiskt våld.
-Det e väl bra att Sebbe säger så, men de är också så att det finns en historik då det gäller Kartellen. Man ska utvärdera dom närmaste uttalandena, men vår mening är glasklar, de ska inte finnas ett par tveksamheter kring ett kommunalt uppställning för ungdomar, påstår Paul Lindvall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela